Emma Kontinentalsäng  

 

Emma kontinentalsäng är ett av flaggskeppen inom Emma, ett prisvinnande sleep-tech företag med detaljerad forskning och gedigen design skapar dem premiumsängar och madrasser som ligger i framkant på marknaden. I Testfaktas madrasstest 2021 blev Emmas madrass ”Original” korad vinnare med överlägsna resultat i många kategorier. Förutom att madrassen var bäst i test överlag så var Emma den enda madrass som uppfyllde kraven för att passa alla kroppstyper.  

 

 

Hur bra är Emma Kontinentalsäng?  

I en kontinentalsäng från Emma vaknar du bekvämt, utvilad och med lyxkänslan av ett hotell, hemma i ditt sovrum. Den vadderade sänggaveln är skön och bekväm att luta mot, och den innovativt designade madrassen med pocketresår garanterar bra ergonomi.  

Bas  

Bonnell-fjädringen i botten tillsammans med madrassen skapar en perfekt harmoni för att ge extra stöd och komfort. Kontinentalsängen blir stabiliserad och dynamisk för att anpassa sig efter just din kropp.  

Madrass  

Emma kontinentalsäng kombinerar en ergonomisk design i toppnivå med en banbrytande teknik för temperatureglering, allt för att skapa det optimala sömnklimatet. 

Madrassen som är använd i Emmas Kontinentalsäng består av en resårmadrass och 7-zoners pocketfjädrar för en dynamisk anpassning. Resårmadrassen är gjord ut av HRX-skum vilket stabiliserar och säkerställer att du får det stöd din ryggrad behöver. Även för dig som sover i okonventionella sovlägen. Pocketfjädrarna ger tryckavlastning och ventilering genom att reglera luftflödet. 

Bäddmadrass  

Vid köp av en Emma Kontinentalsäng kan man välja mellan två olika bäddmadrasser. Den ena vid namn Flip som är vändbar. Fördelen med det är att du kan välja mellan ett mer fast eller mjukt underlag. Den andra bäddmadrassen “Diamond” är en topp-säljare på grund av sina grafitpartiklar som ser ut som diamanter som ger temperaturreglerande egenskaper. Det betyder att bäddmadrassen anpassar sig till en optimal temperatur för dig vilket resulterar i mer djupsömn och högre kvalité på din sömn.  

Design  

Emma kontinentalsäng är skapad med hållfasta och eleganta material. Med en stadig träram och svarta och mycket slitstarka möbeltyger, tåliga mot både rispor och ljus, är den en pålitlig och stilren mittpunkt i sovrummet. Den eleganta och moderna överdelen av sänggaveln ger en känsla av kvalitet och är pricken över i (och ditt huvud). Sängen är dessutom OEKOTex100-certifierad. 

 

Emma Kontinentalsäng omdöme  

Vi på Säng Recensioner tycker att Emma är ett solklart val. Att vänja sig vid en säng kan också ta tid, och att ta sin tid när man i princip bestämmer sin sömnkvalitet flera år framåt är förstås viktigt. Eftersom Emma erbjuder sina kunder en 100 dagars prövotid där man får sova i sängen och se de långsiktiga förändringarna tycker vi är en riktigt bra deal. 

Vi gillar dessutom att designen är stilren och håller sig under många år hemma i sovrummet vilket kan ses ur ett hållbart perspektiv då man inte behöver byta ut den så snart den är omodern. Fördelen att kunna välja vilken bäddmadrass som passar bäst är också ett stort plus.  

En annan anledning till ett generellt positivt omdöme av Emma Kontinentalsäng är att det är en hybrid-madrass. Det innebär att mellan madrassen är tillverkad av resår och skum för att öka den ergonomiska, stödjande och tryckavlastande förmågan.  

 Sist men inte minst – Att ha en säng som låter en vila ut och vakna utan värk är en avgörande grund för en god hälsa. För dig som har problem med värk i rygg och nacke kan en viktig fråga att ställa sig vara hur hård eller mjuk din säng är, och hur mycket stöd just din kropp behöver. Med detta i åtanke kan vi verkligen rekommendera Emma. 

 

Award-winning Emma Original Mattress

Fördelar  

  • 100 nätter fri provsömn  
  • Fri frakt och retur 
  • Valbar bäddmadrass  
  • Resårmadrass  
  • Tryckavlastande och stödjande 

 

Nackdelar  

  • Går enbart att köpa online  
  • Levereras i 7 lådor  
  • Kan inte välja bort huvudgaveln