Emma Säng

Sovrummet; en plats för återhämtning, vila och harmoni. Att köpa en säng kan däremot kännas både stressigt och överväldigande – marknaden är en djungel (!) och det finns tusentals med sängar att välja mellan. Sover du dåligt om nätterna kan du känna dig trött och orkeslös. Däremot om du sover bra lovar vi att du istället kommer känna dig energifylld under dagen. Vi tillbringar omkring 26 år av våra liv i sängen – ta god tid på dig i säng-sökandet för att hitta din nya drömsäng! Vi hoppas att vi kan hjälpa dig.

Emma Säng är en premiumsäng med madrassen Emma Original, som har vunnit två år i rad Bäst i Test från Testfakta. Den lyxiga komforten och ergonomiska stödet en Emma madrass ger kombineras perfekt med snygg och hållbar Emma Flex sängram. Tillsamans blir det Emma Sängen, den bästa sängen för en god natts sömn, enligt oss.

Hur bra är Emma sängar?

Emma Sängen har en tidlös och modern design som passar alla stilar och sovrum. Sängen har dessutom en extra stark Emma Flex sängram med en mycket robust metallkonstruktion som kommer med fem års garanti. Emma Säng är deras Testfakta vinnande Emma Original madrass perfekta partner. Med de flexibla och uthålliga lamellerna och den innovativa konstruktionen av box systemet ger denna säng dig perfekt stöd och tryckavlastning samtidigt som den andas och håller dig sval hela natten 

 

Unboxing av Emma Säng

På Emmas hemsida har dem en riktigt bra video på hur man sätter ihop sängen, det ser väldigt smidigt ut. Nedan ser du videon och deras beskrivning. Vi på Sängrecensioner kan bara hålla med.

Emma sängen är  smidig och lätt att du enkelt kan sätta ihop den helt självAtt bygga Emmsängen bör inte ta längre än en bra tupplur. Om du ser dig själv som en expert ska det inte ta dig mer än 30-45 minuter. Om det däremot är din första gång som du sätter ihop möbler kan det ta mellan 45-60 minuter. Men orora dig intedenna manual och video ser till att du har allt du behöver för att bygga ihop din nya säng.

 

 

Hur bra är Emma madrass?

En säng ska hjälpa dig att slappna av, samt ge stöd åt rygg, axlar och höfter. Den ska inte vara för mjuk, och inte heller för fast. Att hitta den rätta sängen kan därmed kännas rätt svårt. Men.. Nu har vi hittat rätt! Emma Madrass har vunnit Bäst i Test i 10 europeiska länder (inklusive Sverige). Madrassen, för andra året i rad, blev Bäst i Test (2020 och 2021) enligt Testfakta. Betyder det att Emma madrass är bra? Ja, det kan vi lova!

Det kan ta dagar – till och med veckor innan kroppen anpassar sig efter en ny säng. Fördelen med Emma är att du kan få hem madrassen och testa den i 100 dagar. Skulle den inte fungera för dig så kan du lämna tillbaka den. Vi har testat Emma Original, en prisvärd madrass som vi helt klart rekommenderar! Läs vårt omdöme om Emma Madrass nedan!

Emma madrass – Omdöme!

Det vi älskade med Emma Original var den höga komforten och memory-skummet som gör att kroppen avlastas bra under natten. Madrassen transporterar också bort värme, vilket gör att du får en behaglig, sval sömn. Dess bekvämlighet beror på många faktorer; som toppfodralet, den svala kärnan och det tryckavlastande memory-skummet. Genom att madrassen består av tre olika typer av skum kan du känna dig trygg med att kroppen får ett maximalt stöd, som fördelar din vikt över madrassen och håller ryggen i rätt position. En madrass som inte gör detta kan göra dig stel och du kan få onödiga ryggproblem. Ytterligare en positiv aspekt med Emma är att den yttre klädseln är avtagbar och tvättbar, något som kan vara en skön fördel. Vi ger Emma helhetsbetyget 9,8!

Det går inte att köpa sängen i butik. Att Emma däremot kan levereras på bara 5-15 dagar är något utöver det vanliga och höjer upplevelsen. Många företag har flera veckors leverans, och när du väl har hittat rätt säng vill du såklart ha den snabbt! Sängen skickas även med kända leverantörer.

Här ser du madrassens kärna och material!

emma mattress core

emma madrass material

 

 

 

 

 

 

 

Fördelar

  • Tryckavlastande
  • 100 nätters provsömn
  •  Airgocell®-skum 
  • 10 års garanti, fri frakt & retur
  • Leverans på bara 5-15 arbetsdagar
  • Skönt och tvättbart överdrag

Nackdelar

  • Går enbart att köpa online

Vilken säng ska jag välja?

Vilken säng ska jag välja – Emma, Tempur eller IKEA? Vi rekommenderar helt klart Emma före Tempur och IKEA. Fördelen med Emma är att du får otroligt hög komfort för pengarna, vilket inte riktigt går att säga om dem andra sängarna. Köper du en madrass på IKEA får du den standard du betalar för. Hos Tempur får du i princip betala mer för komforten. Vi tycker att Emma är en unik blandning – vad tycker du?