Tempur sängar

Tempur är ett varumärke som blivit välkänt genom tryckavlastning, något som gör deras madrasser mycket bekväma att sova i. Madrasserna formar och anpassar sig efter kroppsformen, du ska i princip kunna känna dig tyngdlös! Vi på Sängrecensioner har såklart testat Tempurs sängar och madrasser, läs vårt omdöme nedan.

tempur säng

Hur bra är Tempur sängar?

Det välkända varumärket Tempur erbjuder en riktigt bra sömnupplevelse. Deras sängsortiment är inte så stort ochpriset för deras sängar och madrasser stiger en del, i jämförelse med konkurrenter. Vi har tittat på den billigaste varianten, TEMPUR® PROMISE CONTINENTAL, som får ett mycket högt betyg av användare. Sängen är mjuk, avlastande och ger stöd för ryggen. Utformningen är också modern och stilren, vilket gör sig gott i ett sovrum, håller du inte med? Vi ger helhetsbetyget 8,5!

 

Hur bra är Tempur madrasser?

Alla ser vi olika ut – vilket är viktigt att komma ihåg inför sängköpet! Vissa eftersöker en hårdare madrass, som ger en fastare känsla. Andra vill kunna röra sig lätt i sängen och känna “sova på moln”-känslan. Vi har testat TEMPUR® CLOUD SUPREME COOLTOUCH™. Sortimentet är indelade i tre olika kategorier; Original, Sensation, och Cloud – där mjukheten i madrassen ökar för varje kategori. Madrassen vi testade var medelfast, däremot upplevde vi att man sjönk ner väldigt mycket. För optimalt stöd för ryggen hade vi rekommenderat en något fastare madrass. Ryggraden ska vara rak när man ligger ner, därför är det bra om du har möjlighet att testsova i madrassen innan du bestämmer dig. I detta fall erbjuder Tempur inte öppet köp. Se till att prova madrassen hos någon av deras återförsäljare innan! Att kunna provsova i din nya säng är en fördel som Emma och IKEA erbjuder!

Det går inte att klaga på sömnupplevelsen du får genom en Tempur-madrass. Vi älskar att madrassen hjälper till att absorbera värme från kroppen. En sval känsla under natten gör verkligen gott för sömnen! Du kommer definitivt vakna pigg och utvilad. Vi ger madrassen betyget 8,5!

 

Fördelar 

  • CoolTouch-teknologi
  • 10 års garanti & fri leverans
  • Överdraget är avtagbart och går att tvätta

Nackdelar

  • Lite väl djup insjunkning
  • Dyr madrass
  • Ingen “provperiod” att testa madrassen