IKEA sängar

Det finns nog ingen i Sverige som undgått att IKEA har ett stort och bra sortiment. Det gäller såklart också deras sovavdelning! Givetvis har IKEA olika typer av sängar, men just i denna del tänkte vi titta närmare på kontinentalsängarna – helhetslösningen vi alla älskar!ikea säng

Har IKEA bra sängar?

Det tar ett tag för kroppen att vänja sig vid en ny säng. IKEA har många olika kontinentalsängar, något som vi på Sängrecensioner ser som ett stort plus. Det borde således innebära att det finns någonting för alla. IKEA har, likt Emma, en stor fördel i att du kan få hem din nya madrass och provsova i den. Skulle du känna att sängen inte kändes helt rätt kan du byta, enkelt! Men till frågan då; Är IKEAs sängar bra? Vi har såklart testat och recenserat en utav deras storsäljare.

 

Hur bra är IKEAs sängar och madrasser?

I sortimentet hittar vi både mjuka och fasta sängar. Vi testade KONGSFJORD som är en av IKEAs lite lyxigare kontinentalsängar. Madrassen är medelfast, vilket ska ge bra stöd åt ryggen. Sängen är klädd i sammet, något som vi tycker är en mysig och stilren detalj. Skulle du däremot smutsa ner tyget får du tvätta med textilrengöring. Den avtagbara klädseln går att tvätta! Madrassen består av att lager memoryskum som hjälper kroppen att hitta ett bra läge för avslappning. Söker du en madrass som andas mer rekommenderar vi istället Emma eller Tempur! Vi ger kontinentalsängen helhetsbetyget 7,1!